Harvard öğrencilerinin önerileri, ürüne dönüşecek

Şirket ekipleriyle çalışıp iş fikirleri geliştirdi. Ali Ülker, “Yakın zamanda onların önerileriyle geliştirilen ürünleri görmeniz sürpriz olmaz” dedi.
NECLA DALAN

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, geçen hafta bir toplantı yaptı ve benim de aralarında olduğum bir grup gazeteciyle şirketin finansal sonuçlarını, sürdürülebilir ve sorumlu büyümeyi esas alan büyüme planlarını, sosyal fayda odaklı projelerini anlattı. Ülker, konuşmasında gençlere daha fırsat tanınması gerektiğine inandıklarını, holding ve şirketlerinde gençlere daha fazla yer açmak için çalıştıklarını vurguladı.

Grupta Genç Danışma Kurulu olduğunu ve kuruldaki 19 gencin CEO’ya fikirlerini sunduğunu anlatan Ülker, “Şirketimizin dışındaki gençlerle de bir araya gelmeye özen gösteriyoruz” dedi ve şöyle devam etti:

SUPERFRESH MARKALI ÜRÜNLERDEN OLUŞAN MENÜ

“Bunu bir sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Örneğin geçtiğimiz hafta, Harvard Business School öğrencileri ile bir aradaydık. Saha çalışmaları kapsamında Türkiye’ye gelen Harvard Business School öğrencileri, Kerevitaş ilefarklı coğrafyaların tüketicilerinin ihtiyaçlarına çözüm üretmek amacıyla profesyonel bir prototip geliştirmek için birlikte çalışıyorlar. Biz de bu çalışma kapsamında öğrencilerle bir araya gelerek Superfresh markalı ürünlerimizden oluşan bir menünün tadımını gerçekleştirdik. Yakın zamanda onların projelerinden geliştirilen ürünleri görürseniz sürpriz olmaz” dedi.
Peki Ali Ülker’in sözünü ettiği öğrenciler neden Kerevitaş’a geldi?

HER YIL BİNLERCE ÖĞRENCİ FARKLI ŞEHİRLERE GİDİYOR

Harvard Business School, her yıl yüksek lisans (MBA) öğrencilerini dünyanın farklı ülkelerindeki şehirlere gönderiyor.Uluslararası Saha Çalışmaları Projesi (FIELD Global Immersion Project) olarak adlandırılan bu projeyle binden fazla öğrencinin takım çalışmasıyla girişim, ürün ve pazarlama iletişimini bizzat saha çalışmaları ile deneyimlemelerini sağlamak hedefleniyor. Örneğin 2023 yılında 1030 öğrenci 15 farklı şehre gönderildi. Bu öğrencilerin birlikte çalışması için de 171 global partner belirlendi. Türkiye’den de 12 şirket bu listede yer aldı. İstanbul programında 72 öğrenci Türk şirketleri için belirlenen konularda sahaya çıktı, anket yaptı, sorunları ve önerileri belirledi.

Yıldız Holding de 2015’ten bu yana projenin ortaklarından ve Harvard Bussines School öğrencileri bu yıl grup şirketlerinden Kerevitaş’ı ziyaret etti. Kerevitaş’ın gıda sektöründe Türkiye’den tek şirket olarak yer aldığı proje kapsamında öğrenciler Yıldız Holding ve Kerevitaş ekipleriyle 2 ay uzaktan çalıştı. Programın son haftasında ise saha çalışması için İstanbul’a gelerek Yıldız Holding’in Strateji Ekipleri ve SuperFresh’in Pazarlama, Satış, Ar-Ge yöneticileriyle yüz yüze görüşmeler yaptı. Harvard MBA öğrencileri, şirket ekipleriyle önümüzdeki dönemde şirkete ve SuperFresh markasına ilham verecek iş fikirleri geliştirdi. Değerlendirmelerin ardından öğrencilerin geliştirdiği ürünlerde prototip aşamasına geçilmesi söz konusu olabilecek. Ayrıca bu öneriler, pazara girecek yeni SuperFresh ürünlerinin imalat, satış ve pazarlama süreçlerine de ilham verecek.

2.2 MİLYAR TL’LİK İHRACAT GERÇEKLEŞTİRDİ

Biraz da Kerevitaş ile ilgili bilgi vermek isterim. Kerevitaş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tütüncü’nün 2023 yılı faaliyet raporundaki mesajına göre Yıldız Holding’in halka açık en büyük ikinci gıda şirketi olan Kerevitaş, Türkiye’de her yıl 18 milyona yakın hanede, yaklaşık 75 milyon tabakla sofralara ulaşıyor. Kerevitaş, 2023 yılında 18,9 milyar TL ciro yaparken 3.8 milyar TL brüt kâr ve 2.16 milyar TL FAVÖK elde etti. İhracatı da2.2 milyar TL olarak gerçekleşti. Kerevitaş bünyesinde faaliyet gösteren SuperFresh, 2023 yılında yüzde 42 ciro pazar payıyla dondurulmuş gıda ve konserve alanındaki liderliğini sürdürdü. Kerevitaş CEO’su Mert Altınkılınç, “Kerevitaş olarak sürdürülebilirlikten ihracata, güçlü finansal performanstan çevik yönetim yapısına kadar her alanda gelişmeyi, büyümeyi, ülkemize katma değer sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

HARVARD’DA SABRİ ÜLKER MERKEZİ VAR

Öte yandan Yıldız Holding, 2014 yılında beslenme ve metabolizma üzerine yaptığı çalışmalarla dünya çapında üne sahip Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in başında bulunduğu Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Merkezi Metabolik Hastalıklar Bölümü’ne 24 milyon dolar bağışladı. Üniversitenin Toplum Sağlığı Fakültesi’ndekigenetik ve kompleks hastalıklar laboratuvarının adı Sabri Ülker Merkezi oldu.
Murat Ülker’in deyimiyle 2014 yılında Sabri Ülker Merkezi’nin kapıları açıldı ve temel bilim araştırmalarına yeni bir bakış açısı getirmek üzere yola çıkıldı. Merkezin hedefigenetik ve metabolikhastalıkların temel mekanizmalarını anlamak ve bu hastalıklara karşı etkili çözümler geliştirmek. Tüm dünyadan bilim insanlarına ev sahipliği yapan merkezin başında Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil bulunuyor. Merkez, devrim niteliğinde birçok araştırmaya imza attı.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x